Koiramme - Our dogs


 

Meillä kotona on nykyisin "vain" kaksi koiraa; keltainen tanskandoggineiti Viola (POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA TLNJW-16 Blaaholms Rubin, synt. 2015) sekä bostoninterrieri Alma (Opertunity`s Fadalma Glade, synt. 2016). Tyttöjen kokoero tai pieni ikäero ei ole syvän ystävyyden kehittymistä haitannut yhtään. Bostoni on rotuna meille uusi tuttavuus, mutta aikalailla heti tulimme vakuuttuneiksi, että rotuvalinta dogin kaveriksi on osunut ihan nappiin.

Harrastamme koiriemme kanssa lähinnä lenkkeilyä, pientä puuhailua sekä näyttelyitä, mutta ehdottomasti ei liian tosikkomielisesti edes jälkimmäistä. Violan myötä on tekemisen meininki harrastuksissa jälleen lisääntynyt; hän nauttii toiminnasta niin paljon. Rally-TOKO on meidän suosikkilaji.

Yhteisomistuksessa (tai muussa sen kaltaisessa kimppahuoltajuudessa ;) ovat lisäksi keltainen tanskandoggi Hilja (Maxidan`s Waiting For a Girl Like U, synt. 2015) ja keltainen tanskandoggiuros Reno (Maxidan`s Abracadabra, synt. 2016).

Enimmillään on meillä kotona asunut neljä doggia samaan aikaan. Kaikki sujui hyvin, mutta luonnollisen poistuman kautta on määrä vähentynyt, ja en tämän suurempaa laumaa nyt tavoittele. Edesmenneet rakkaamme löytyvät sivulta Memories.


Matkan varrella ja aikojen saatossa olemme osaomistaneet tai sijoittaneet seuraavat kasvattimme:

tanskandoggi Löppönen, FI MVA Alder Glade`s Loretta, 2004
bracco italiano Bertta, Alder Glade`s Breanna, 2007

tanskandoggi Bella, Alder Glade`s Elsie, 2008
tanskandoggi Bette, Alder Glade`s Rihanna, 2008
tanskandoggi Hapsu, FI & SE MVA Alder Glade`s Lawella, 2011
tanskandoggi Harmi, Alder Glade`s GM Dowina, 2012

 

Osaomistuskoirien lisäksi jalostuslainaan olemme saaneet Ritu (FI MVA HeJW-14 Alder Glade`s Elowena), Pipsa (LT & EE & LV JCH, BALT JCH, RU JCH Alder Glade´s Gloria Great-M) sekä Sade (C.I.B FI & EE & LV & LT & BALT MVA Red Rublev Sade).

Kasvattimme Lennart (FI MVA Alder Glade`s Luisfigo) ja Börje (FI MVA JMV-12 HeJW-12 JV-12 Alder Glade`s Alonso) puolestaan ovat olleet yhteistyöuroksia.
 

Lämpimät kiitokset yhteistyökodeille.